Salat

Salat med rodfrugter

Lækker salat med sunde råvarer

4

Ingredienser

  • 750-800 g blandede rodfrugter, f.eks. gule- og persillerødder, pastinak, rødbede og jordskokker
  • 2 spsk oliven- eller rapsolie
  • 1 spsk honning eller maltsirup
  • salt, peber
  • friske grene rosmarin eller timian
  • lidt hyldeblomst- eller æbleeddike
  • ½ bakke rucola
  • 75 g gedefeta
  • 300 g fuldkornsbrød

Sådan gør du:

  1. Skær rodfrugterne i et par cm tykke stave, vend dem med olivenolie, honning eller maltsirup samt salt, peber og friske kviste krydderurter og bred dem ud på en plade med bagepapir. Bag rodfrugterne gyldne og møre i ovnen ved 200° varmluft (225° alm. ovn) og vend i dem undervejs − det tager ca. 25 minutter. Tag rodfrugterne ud, lad dem afkøle en smule, stænk dem med lidt eddike og vend dem med rucola samt feta og server salaten med groft brød.
  2. ENERGI PR. PERSON: 410 kcal, fedt 28%, protein 14%, kulhydrat 58%.