Salat med speltkorn

Salat med speltkorn

Denne salat er fin som frokostsalat eller som tilbehør til stegt kylling eller fisk.

4 pers.

Ingredienser

  • 150 g parboiled spelt, hel perlespelt
  • eller perlebyg
  • 4 tomater
  • ½ agurk
  • ¼ blomkål
  • 75 g spæd spinat
  • Marinade:
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 2 spsk. koldpresset rapsolie
  • 1 tsk. dijonsennep, gerne bornholmsk
  • salt, peber
  • Pynt:
  • 100 g salatost (feta)

  1. Kog kornene efter anvisningenpå emballagen. Lad dem dryppeog køle af.
  2. Skær tomaterne i halve både,og agurkerne i tern. Del blomkålen i små buketter. Skyl spinaten, og lad den dryppe godt af. Fordel spinaten i et fad, bland de øvrige grønsager i og til sidst kornene. Pisk ingredienserne sammen.Dryp med marinaden, og fordelsmuldret salatost over.