Salat med speltkorn
Denne salat er fin som frokostsalat eller som tilbehør til stegt kylling eller fisk.
4 pers.
Ingredienser
- 150 g parboiled spelt, hel perlespelt
- eller perlebyg
- 4 tomater
- ½ agurk
- ¼ blomkål
- 75 g spæd spinat
- Marinade:
- 2 spsk. æbleeddike
- 2 spsk. koldpresset rapsolie
- 1 tsk. dijonsennep, gerne bornholmsk
- salt, peber
- Pynt:
- 100 g salatost (feta)
- Kog kornene efter anvisningenpå emballagen. Lad dem dryppeog køle af.
- Skær tomaterne i halve både,og agurkerne i tern. Del blomkålen i små buketter. Skyl spinaten, og lad den dryppe godt af. Fordel spinaten i et fad, bland de øvrige grønsager i og til sidst kornene. Pisk ingredienserne sammen.Dryp med marinaden, og fordelsmuldret salatost over.