Salat med spidstegt rosmarinlam
Lam i kombination med masser af friske, danske grøntsager.
4
Ingredienser
- 400 g lammefilet
- 1 spsk olivenolie
- salt og peber
- 8–12 kraftige rosmarinkviste.
- 2 fennikel
- 600 g nye, kogte kartofler
- 2 mini romainesalat
- 1 bdt hakkede radiser
- 2 hakkede skalotteløg
- 125 g ærter
- 1 bdt dild.
- Rygeostcreme:
- 200 g rygeost 5% eller feta
- ½ tsk spidskommen
- ½ udkernet, finthakket æble.
Sådan gør du:
- Skær kødet i små tern eller skiver og sæt det på rosmaringrene. Krydr med salt og peber og grill eller steg kødet gyldent i olivenolie 5–6 minutter i alt. Sæt kødet til side. Snit fenniklerne fint, skær kartoflerne i skiver, riv salaten i grove stykker og bland dem let med de øvrige grøntsager, der anrettes med det rosmarinstegte lam. Rør alle ingredienser til cremen sammen, smag den til og server den til salaten.
- Tip. Kan du ikke lige få fat i den kraftige rosmarin, så brug små træspid i stedet.
- Energi pr. person: 450 kcal, fedt 20%, protein 27%, kulhydrat 43%.