Salat

Salat med spidstegt rosmarinlam

Lam i kombination med masser af friske, danske grøntsager.

4

Ingredienser

  • 400 g lammefilet
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 8–12 kraftige rosmarinkviste.
  • 2 fennikel
  • 600 g nye, kogte kartofler
  • 2 mini romainesalat
  • 1 bdt hakkede radiser
  • 2 hakkede skalotteløg
  • 125 g ærter
  • 1 bdt dild.
  • Rygeostcreme:
  • 200 g rygeost 5% eller feta
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ udkernet, finthakket æble.

Sådan gør du:

  1. Skær kødet i små tern eller skiver og sæt det på rosmaringrene. Krydr med salt og peber og grill eller steg kødet gyldent i olivenolie 5–6 minutter i alt. Sæt kødet til side. Snit fenniklerne fint, skær kartoflerne i skiver, riv salaten i grove stykker og bland dem let med de øvrige grøntsager, der anrettes med det rosmarinstegte lam. Rør alle ingredienser til cremen sammen, smag den til og server den til salaten.
  2. Tip. Kan du ikke lige få fat i den kraftige rosmarin, så brug små træspid i stedet.
  3. Energi pr. person: 450 kcal, fedt 20%, protein 27%, kulhydrat 43%.