SAMOSAS
24 stk.
Ingredienser
- 500 g kartofler til mos
- 150 g fetaost
- 1/2-1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. karry
- 2 spsk. olie
- 3 forårsløg
- 2 fed finthakket hvidløg
- salt, peber
- 6 plader fillodej
- olie til pensling
- Skræl kartoflerne, skær dem i skiver, og kog dem ca. 20 min. i usaltet vand. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller en håndmikser. Rør smuldret fetaost, spidskommen, karry, olie, snittede forårsløg, hvidløg, salt og peber i.
- Pensl de 3 af fillopladerne med olie. Læg en filloplade over hver af de 3 penslede plader. Pensl igen med olie. Skær de 3 dobbelte plader i 8 ens tern hver. Fordel kartoffelfyldet på midten af de små tern, og fold dem til trekanter. Pensl med olie, og tryk kanten godt til, der skal være ca. 11/2 cm kant uden om fyldet. Fold disse kanter op omkring fyldet, så der dannes lidt mindre trekanter, som er fyldt helt ud. Læg trekanterne på bagepapir på en bageplade, og bag dem ca. 25 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne og sprøde. Smager bedst friskbagte, hvor de er helt sprøde.