Scacciata
4 personer
Ingredienser
- Dej:
- 25 g gær
- 3 dl lunken vand
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 3 spsk. olivenolie
- 250 g durummel
- 200 g pizzamel
- Fyld:
- 250 g ricottaost
- 1 æg
- 50 g
- revet parmesan
- 3 fed presset hvidløg
- 1 spsk. tørret oregano
- 20 grønne oliven uden sten
- 2 løg
- 1 fennikelknold
- 1 spsk.
- olivenolie
- 200 g spinat
- salt og peber
- Rør gæren ud i vandet. tilsætsalt, sukker og olie. Kom begge slags mel i lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt. Dæk skålen med tætsluttende køkkenfilm, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
- Bland ricotta, æg, parmesan, hvidløg, oregano og hakket olivenkød i en skål. Hak løgene groft, og skær fenniklen i tynde skiver. Varm olien på en pande, og steg løg og fennikel over middel varme i olie ca. 4 min. tilsæt spinat, og lad den falde sammen.
- Kom grønsagsblandingen i ricottablandingen, og vend det godt rundt. Krydr med salt og peber.
- Slå dejen ned, del den i to, og rul den ud til to ½-1 cm tykke runde flader. Kom den ene dej i en smurt form eller en form beklædt med bagepapir, så der er dej op ad formens sider. Kom fyldet i springformen, og læg dejlåget over. Pres kanterne sammen hele vejen rundt. Pensl overfladen med olie.
- Stil scacciataen midt i ovnen ved 200 gr. i ca. 35 min., til overfladen er gylden, og dejen virker bagt.