4 personer

Ingredienser

  • Dej:
  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 3 spsk. olivenolie
  • 250 g durummel
  • 200 g pizzamel
  • Fyld:
  • 250 g ricottaost
  • 1 æg
  • 50 g
  • revet parmesan
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 20 grønne oliven uden sten
  • 2 løg
  • 1 fennikelknold
  • 1 spsk.
  • olivenolie
  • 200 g spinat
  • salt og peber

  1. Rør gæren ud i vandet. tilsætsalt, sukker og olie. Kom begge slags mel i lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt. Dæk skålen med tætsluttende køkkenfilm, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
  2. Bland ricotta, æg, parmesan, hvidløg, oregano og hakket olivenkød i en skål. Hak løgene groft, og skær fenniklen i tynde skiver. Varm olien på en pande, og steg løg og fennikel over middel varme i olie ca. 4 min. tilsæt spinat, og lad den falde sammen.
  3. Kom grønsagsblandingen i ricottablandingen, og vend det godt rundt. Krydr med salt og peber.
  4. Slå dejen ned, del den i to, og rul den ud til to ½-1 cm tykke runde flader. Kom den ene dej i en smurt form eller en form beklædt med bagepapir, så der er dej op ad formens sider. Kom fyldet i springformen, og læg dejlåget over. Pres kanterne sammen hele vejen rundt. Pensl overfladen med olie.
  5. Stil scacciataen midt i ovnen ved 200 gr. i ca. 35 min., til overfladen er gylden, og dejen virker bagt.