fisk

Sej med sorte sesamfrø & sprød spinatsalat

En mild og delikat fiskeret. Sej tilhører kategorien af magre fisk, hvilket betyder, at du får mindre end to gram fedt per 100 gram fisk.

2

Ingredienser

  • 300 g lyssej
  • smør til stegning
  • 2 spsk sorte sesamfrø
  • 1 nip salt
  • Spinat salat:
  • 150 g spinat
  • 1 pære
  • 1 rød peberfrugt
  • Dressing:
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk peanutbutter
  • 1 spsk basilikum
  • 1 spsk dild
  • 3 spsk vand

Sådan gør du:

  1. Smelt lidt smør på en pande og steg forsigtigt sejen. Steg den færdig på den ene side, før du vender den, så den ikke går i stykker. Rist sesamfrøene let på en tør pande med en smule salt. Hæld blandingen over fisken inden servering. Skyl spinaten og tør den − enten i en salatslynge eller i et rent viskestykke. Fjern kernehuset og skær pæren i meget tynde skiver. Læg eventuelt skiverne i koldt vand med lidt citronsaft, så de ikke når at blive brune inden servering. Skær peberfrugten i tynde skiver. Hak basilikum og dild fint og rør dressingen sammen. Hæld dressing over spinatbladene og afslut med at lægge pæreskiver og peberfrugter ovenpå.
  2. Tips: Du kan erst atte sesamfrøene med blå birkes eller blandede frø.