burger

Selleriburger

Glem alt om kedelige burgerboller og prøv noget nyt: Brug knoldselleri i stedet… Du får masser af proteiner og smukke farver på tallerkenen.

4

Ingredienser

  • 1 stor selleri
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 g renset grønkål
  • 500 g hakket oksekød, maks. 8% fedt
  • salt og peber
  • Rødbedecreme:
  • 500 g rødbeder
  • 2 dl yoghurt naturel 1,5%
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Skræl sellerien og skær i 1½ cm tykke skiver. Du skal bruge 8 skiver i alt. Varm olien på en slip let-pande og brun selleriskiverne på begge sider. Læg dem derefter på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 10 min., til de er møre. Skyl grønkålen og snit den fint. Skræl rødbederne og riv dem fint. Vend rødbeder mmed yoghurt og presset hvidløg. Smag til med salt og peber. Form kødet til 4 bøffer og krydr med salt og peber. Steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side på en varm grillpande. Læg grønkål, bøf og rødbedecreme mellem selleriskiverne til burgere.
  2. Energi pr. person: 450 kcal, protein 34%, kulhydrat 38%, fedt 28%.