Sennepssmurt torsk med mandelflager
2 personer
Ingredienser
- ½ kg torskefilet
- ½-1 tsk. salt
- 1 spsk. dijonsennep
- ½ spsk. honning
- 50 g mandelflager
- Sennepssauce:
- Sky fra fisken
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk. grov sennep, evt. fra
- Maille
- ½-1 tsk. sukker
- salt og peber
- Salat:
- 1 lille fennikelknold
- ¼ rødt æble
- ½ spsk. citronsaft
- 1 tsk. sennepsfrø
- 1 håndfuld små spinatblade
- 1 potte dild
- Vinaigrette:
- ½ tsk. sennep
- 1 tsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. olie, evt. valnøddeolie
- salt og rosa peberkorn
- Tilbehør: ½ kg små kogte pillekartofler
- Drys fisken med salt, og lad den stå tildækket i køleskabet en halv time.
- Rør sennep og honning sammen. dup torsken med køkkenrulle, og læg den i et smurt ovnfast fad. Smør overfladen med sennepsblandingen, og drys med mandelflager.
- Stil fadet midt i en 180 gr. varm ovn, og bag fisken i ca. 12 min.
- Kom fiskeskyen i en lille gryde, og kog det lidt ind. Tilsæt fløden, og lad det koge sammen i ca. 4 min. Tilsæt sennep, fjern gryden fra varmen, og smag til med sukker, salt og peber.
- Skær fennikel i så tynde skiver som overhovedet muligt med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Skær æblet i små både eller tern, og bland dem med fennikel. dryp med citronsaft. rist sennepsfrøene på panden, og drys dem over salaten. Vend spinatblade og plukket dild i.
- Pisk dressingen sammen, og dryp den på salaten
- Server fisken sammen med sauce, kartofler og salat.