Sennepssmurt torsk med mandelflager

Sennepssmurt torsk med mandelflager

2 personer

Ingredienser

  • ½ kg torskefilet
  • ½-1 tsk. salt
  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ spsk. honning
  • 50 g mandelflager
  • Sennepssauce:
  • Sky fra fisken
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk. grov sennep, evt. fra
  • Maille
  • ½-1 tsk. sukker
  • salt og peber
  • Salat:
  • 1 lille fennikelknold
  • ¼ rødt æble
  • ½ spsk. citronsaft
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • 1 håndfuld små spinatblade
  • 1 potte dild
  • Vinaigrette:
  • ½ tsk. sennep
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. olie, evt. valnøddeolie
  • salt og rosa peberkorn
  • Tilbehør: ½ kg små kogte pillekartofler

  1. Drys fisken med salt, og lad den stå tildækket i køleskabet en halv time.
  2. Rør sennep og honning sammen. dup torsken med køkkenrulle, og læg den i et smurt ovnfast fad. Smør overfladen med sennepsblandingen, og drys med mandelflager.
  3. Stil fadet midt i en 180 gr. varm ovn, og bag fisken i ca. 12 min.
  4. Kom fiskeskyen i en lille gryde, og kog det lidt ind. Tilsæt fløden, og lad det koge sammen i ca. 4 min. Tilsæt sennep, fjern gryden fra varmen, og smag til med sukker, salt og peber.
  5. Skær fennikel i så tynde skiver som overhovedet muligt med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Skær æblet i små både eller tern, og bland dem med fennikel. dryp med citronsaft. rist sennepsfrøene på panden, og drys dem over salaten. Vend spinatblade og plukket dild i.
  6. Pisk dressingen sammen, og dryp den på salaten
  7. Server fisken sammen med sauce, kartofler og salat.