Kyllingesuppe
Supper er god og nem hverdagsmad og denne kyllingesuppe kan du spise året rundt. Den smager skønt med vinterens mange rodfrugter såvel som med sommerens spæde grønt.
4
Ingredienser
- 1 kylling 1,2 kg
- 3-4 liter vand
- 2 tsk havsalt
- 4 groftsnittede porrer
- 1 løg skåret halvt over
- 4 groftskårne gulerødder
- 2 stilke groftsnittet bladselleri
- 1 bouquet garni bundet af et par kviste timian, persille og 1 laurbærblad
- 2-3 fed hvidløg
- Peber
- Saft af 1-2 citroner
- Persille
- Tilbehør: 300 g fuldkornsbrød
Sådan gør du:
- Kom kyllingen i en stor gryde, hæld vand over, bring det i kog og skum. Tilsæt salt, den grønne del af porrerne samt løg, gulerødder, bladselleri og bouquet garni. Lad derefter det hele snurre ca. 40 minutter − eller til kyllingen er kogt mør.
- Tag kyllingen op, fjern skind og ben, og skær kødet i passende stykker. Sigt suppen og hæld den tilbage i gryden, læg den hvide del af porrerne i gryden med de øvrige grønsager samt kyllingekød, og lad det hele snurre, til porrerne er møre. Smag til med citronsaft, salt og peber og server med persille samt fuldkornsbrød.
- Energi pr. person: 500 kcal., fedt 20%, protein 37%, kulhydrat 43%