Sirupskager, der smager a la Herrnhut
Herrnhutkagerne er et vidnesbyrd om den tætte forbindelse, sønderjyderne har til Tyskland. Herrnhutterne var en protestantisk brødremenighed fra Sachsen i Tyskland, som var kendt for deres arbejdsomhed. De anlagde flere byer, herunder Christiansfeld, der også er kendt for skønne honningkager.
Ca. 55 stk.
Ingredienser
- 125 g sirup
- 125 g sukker
- 1 æg
- 250 g hvedemel
- ½ tsk. natron
- 50 g mandler
- 25 g brun rørsukker
- 1 spsk. sukat
- 1 spsk. pomerans
- skal fra 1 usprøjtet citron
- ½ tsk. stødte nelliker
- 1 tsk. kanel
- 1 knsp. peber
- Glasur:
- 100 g flormelis
- ½ spsk. sødmælk
- Rør sirup, sukker og æg sammen et par min. med en håndmikser. Bland mel, natron, finthakkede mandler (med hinde), rørsukker, sukat, pomerans, finthakket citronskal, nelliker, kanel og peber i en skål. Kom den tørre melblanding i sirupsblandingen, og rør dejen igennem.
- Form dejen til valnøddestore kugler med en ske. Læg dejkuglerne på en bageplade med bagepapir, så der er ca. 7 cm mellem hver. De flyder nemlig godt ud. Bag kagerne på andenøverste ribbe i en 225 gr. varm ovn ca. 6 min. Læg kagerne til afkøling på en bagerist.
- Rør glasuren sammen, og dekorer kagerne. Du kan også dyppe halvdelen af hver kage i glasur.