Sirupskager, der smager a la Herrnhut

Sirupskager, der smager a la Herrnhut

Herrnhutkagerne er et vidnesbyrd om den tætte forbindelse, sønderjyderne har til Tyskland. Herrnhutterne var en protestantisk brødremenighed fra Sachsen i Tyskland, som var kendt for deres arbejdsomhed. De anlagde flere byer, herunder Christiansfeld, der også er kendt for skønne honningkager.

Ca. 55 stk.

Ingredienser

  • 125 g sirup
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk. natron
  • 50 g mandler
  • 25 g brun rørsukker
  • 1 spsk. sukat
  • 1 spsk. pomerans
  • skal fra 1 usprøjtet citron
  • ½ tsk. stødte nelliker
  • 1 tsk. kanel
  • 1 knsp. peber
  • Glasur:
  • 100 g flormelis
  • ½ spsk. sødmælk

  1. Rør sirup, sukker og æg sammen et par min. med en håndmikser. Bland mel, natron, finthakkede mandler (med hinde), rørsukker, sukat, pomerans, finthakket citronskal, nelliker, kanel og peber i en skål. Kom den tørre melblanding i sirupsblandingen, og rør dejen igennem.
  2. Form dejen til valnøddestore kugler med en ske. Læg dejkuglerne på en bageplade med bagepapir, så der er ca. 7 cm mellem hver. De flyder nemlig godt ud. Bag kagerne på andenøverste ribbe i en 225 gr. varm ovn ca. 6 min. Læg kagerne til afkøling på en bagerist.
  3. Rør glasuren sammen, og dekorer kagerne. Du kan også dyppe halvdelen af hver kage i glasur.