Skalddyr på spid

Skalddyr på spid

Hvorfor gøre tingene mere indviklede end nødvendigt, når det kan gøres så enkelt og samtidig så godt? Citronbåde og en god salat som tilbehør.

4 pers.

Ingredienser

  • 20 rå tigerrejer eller jomfruhummerhaler
  • 4 grillspid
  • salt
  • Krydderblanding:
  • 1 rød chili
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 fed hvidløg, pillede og pressede
  • 2 spsk. friskhakket mynte
  • 2 spsk. friskhakket koriander

  1. Del chilien på langs, og fjern ribber og kerner. Hak frugtkødet fint, og bland det med de øvrige ingredienser til krydderblandingen. Vend skaldyrene i blandingen, og lad dem trække mindst 1 time.
  2. Sæt rejerne på spiddene og grill dem ca. 5 min. på havegrillen eller 5 min. højt i ovnen ved 250 gr. Vend, når halvdelen af tiden er gået. Drys med salt.