Skalddyr på spid
Hvorfor gøre tingene mere indviklede end nødvendigt, når det kan gøres så enkelt og samtidig så godt? Citronbåde og en god salat som tilbehør.
4 pers.
Ingredienser
- 20 rå tigerrejer eller jomfruhummerhaler
- 4 grillspid
- salt
- Krydderblanding:
- 1 rød chili
- 3 spsk. olivenolie
- 3 spsk. citronsaft
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 2 fed hvidløg, pillede og pressede
- 2 spsk. friskhakket mynte
- 2 spsk. friskhakket koriander
- Del chilien på langs, og fjern ribber og kerner. Hak frugtkødet fint, og bland det med de øvrige ingredienser til krydderblandingen. Vend skaldyrene i blandingen, og lad dem trække mindst 1 time.
- Sæt rejerne på spiddene og grill dem ca. 5 min. på havegrillen eller 5 min. højt i ovnen ved 250 gr. Vend, når halvdelen af tiden er gået. Drys med salt.