
Skinke med parmesan og sprød rodfrugtsalat
Delikat anretning med skinke, cornichoner og en nem dressing.
Ingredienser
- 2 gulerødder
- 1 pastinak
- ½ spsk dijonsennep
- ½ spsk flydende honning
- 1 spsk vand
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk olivenolie
- lidt salt
- 8 – 10 cornichoner
- 2 spsk finthakket purløg
- 2 spsk finthakket rødløg eller skalotteløg
- 12 skiver god skinke, serrano eller parma
- lidt basilikum
- 1 dl groft høvlet parmesan
- Tilbehør: brød.
Sådan gør du:
- Skræl gulerødder og pastinak og skær dem i papirstynde skiver på en mandolin. Rør en dressing af sennep, flydende honning, vand, citronsaft, olivenolie og lidt salt. Skær cornichonerne i tynde skiver. Vend gulerødder og pastinak sammen med dressingen, purløg, rødløg og lidt plukket basilikum.
- Anret salaten og server 2 skiver skinke til hver person. Drys salaten med parmesan og cornichoner, og spis brød til.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/