Skinke med parmesan og sprød rodfrugtsalat

Skinke med parmesan og sprød rodfrugtsalat

Delikat anretning med skinke, cornichoner og en nem dressing.

Ingredienser

  • 2 gulerødder
  • 1 pastinak
  • ½ spsk dijonsennep
  • ½ spsk flydende honning
  • 1 spsk vand
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • lidt salt
  • 8 – 10 cornichoner
  • 2 spsk finthakket purløg
  • 2 spsk finthakket rødløg eller skalotteløg
  • 12 skiver god skinke, serrano eller parma
  • lidt basilikum
  • 1 dl groft høvlet parmesan
  • Tilbehør: brød.

Sådan gør du:

  1. Skræl gulerødder og pastinak og skær dem i papirstynde skiver på en mandolin. Rør en dressing af sennep, flydende honning, vand, citronsaft, olivenolie og lidt salt. Skær cornichonerne i tynde skiver. Vend gulerødder og pastinak sammen med dressingen, purløg, rødløg og lidt plukket basilikum.
  2. Anret salaten og server 2 skiver skinke til hver person. Drys salaten med parmesan og cornichoner, og spis brød til.
  3. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/