salat

Skøn weekendfrokost: Rejer og avokado

Lækker mad med sunde råvarer til dig, der gerne vil holde vægten.

4

Ingredienser

  • 3 forårsløg
  • 4 små hjertesalat
  • 2 avokadoer, skrællede og skåret i både
  • limesaft
  • 200 g økologiske rejer
  • 1 lille bdt fintskåret purløg
  • Dressing:
  • 1,5 dl skyr
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk ketchup
  • et par stænk tabasco
  • røget paprika
  • salt, peber
  • 400 g fuldkornsbaguette

Sådan går du:

  1. Snit forårsløgene i tynde strimler på langs − læg dem i en skål med koldt vand og sæt dem i køleskabet. Skær salaterne halvt igennem og anbring dem i et fad. Dryp avokadobådene med lidt limesaft, stik dem ned mellem salaterne og drys rejer og purløg over. Rør dressingen sammen, smag den godt til og dryp den over salaten, der pyntes med de − nu krøllede − forårsløg og serveres med lun fuldkornsbaguette.
  2. ENERGI PR. PERSON : 450 kcal, fedt 29%, protein 21%, kulhydrat 50%510 kcal, fedt 16%, protein 16%, kulhydrat 68%.