Små aspargestærter

Små aspargestærter

Nem tærte til forret eller snack.

6 stk.

Ingredienser

  • 2 plader butterdej
  • 1 dl cremefraiche 18%
  • salt og peber
  • 2 tsk. revet citronskal
  • resten af ægget
  • toppen af 1 bdt. grønne asparges
  • lidt æggehvide til pensling
  • kokkesalt
  • olie til drypning
  • 1-2 dl groftrevet parmesan

  1. Skær hver plade i tre stykker på tværs. Skær med en skarp kniv en ridse hele vejen rundt, ca. 1-1½ cm fra kanten. Prik midten dybt og tæt med en gaffel.
  2. Rør cremefraiche med salt, peber, citron og æg, og fordel det på butterdejsfirkanternesmidte. Læg aspargesstængler, der er skåret til i længden, oven på cremefraichefyldet.
  3. Pensl kanten af de små tærter med æggehvide, og drys med meget groft salt.Dryp med olie, og drys med ost.Bag tærterne ved 200 gr. i 12-15 min.