Blåbærkager med polenta
Saftige, små syrlige kager med en intens smag af blåbær og citron, og en lidt anderledes, kornet struktur fra polentaen.
8
Ingredienser
- 3 æg
- 180 g sukker
- 70 g mel
- 100 g polenta
- 1 tsk vaniljesukker
- 60 g smuttede, malede mandler
- 60 g smeltet smør
- saft og skal af 1 usprøjtet citron
- 100 g friske eller optøede blåbær
- 1 knivspids salt
- Citronsirup:
- 1,5 dl citronsaft
- 150 g sukker
Sådan laver du kagerne
- Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg og sukker til det er tykt og skummende. Bland mel, polenta og mandelmel og si det i æggesnapsen. Vend smør, vaniljesukker, blåbær og salt i dejen, og mix forsigtigt til dejen er homogen. Hæld dejen i små silikoneforme, eller bag dejen i en springform ca. 22 cm. Bager du i silikoneforme skal de bage i ca. 20-25 min. Hvis det er en springform med en stor kage, skal den bage ca. 10 min længere.
- Imens kagerne bager, laver du citronsiruppen ved at bringe citronsaften i kog med sukkeret. Lad blandingen simre over mediumsvag varme, til den begynder at tykne let, ca. 3-5 min. Mens kagerne endnu er varme, prikkes der huller i dem med en tandstik eller lignende, og siruppen hældes over. Lad kagerne stå og sætte sig et par timer, inden de spises – så smager de endnu skønnere.