Opskrift på blåbærkager med polenta

Blåbærkager med polenta

Saftige, små syrlige kager med en intens smag af blåbær og citron, og en lidt anderledes, kornet struktur fra polentaen.

8

Ingredienser

  • 3 æg
  • 180 g sukker
  • 70 g mel
  • 100 g polenta
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 60 g smuttede, malede mandler
  • 60 g smeltet smør
  • saft og skal af 1 usprøjtet citron
  • 100 g friske eller optøede blåbær
  • 1 knivspids salt
  • Citronsirup:
  • 1,5 dl citronsaft
  • 150 g sukker

Sådan laver du kagerne

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg og sukker til det er tykt og skummende. Bland mel, polenta og mandelmel og si det i æggesnapsen. Vend smør, vaniljesukker, blåbær og salt i dejen, og mix forsigtigt til dejen er homogen. Hæld dejen i små silikoneforme, eller bag dejen i en springform ca. 22 cm. Bager du i silikoneforme skal de bage i ca. 20-25 min. Hvis det er en springform med en stor kage, skal den bage ca. 10 min længere.
  2. Imens kagerne bager, laver du citronsiruppen ved at bringe citronsaften i kog med sukkeret. Lad blandingen simre over mediumsvag varme, til den begynder at tykne let, ca. 3-5 min. Mens kagerne endnu er varme, prikkes der huller i dem med en tandstik eller lignende, og siruppen hældes over. Lad kagerne stå og sætte sig et par timer, inden de spises – så smager de endnu skønnere.