Kuvertbrød med chokolade og kanel
De skønneste, små boller, som smager vidunderligt af både chokolade og kanel. Et lidt sundere alternativ til kage.
12
Ingredienser
- 2 dl lunkent vand
- 1 dl fløde
- 40 g gær
- 1 strøget tsk salt
- 2 spsk sukker
- 1 tsk stødt kanel
- ca. 500 g hvedemel
- 50 g blødt smør
- 100 g grofthakket mørk chokolade
Sådan laver du kuvertbrød
- Bland vand og fløde sammen og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, sukker, kanel og halvdelen af hvedemelet og "slå"dejen grundigt igennem et par minutter, enten med en grydeske eller på en røremaskine. Tilsæt det bløde smør, og slå ligeledes det i dejen, og tilsæt derefter hvedemelet lidt ad gangen, indtil dejen lige præcis begynder at slippe skålens kanter.
- Ælt hurtigt det mørke chokolade i dejen og form den til en kugle og lad den hæve 1 time under et fugtigt klæde. Vip den hævede dej ud på et let meldrysset bord og del den i 12 mindre kugler. Du kan vælge at bage bollerne i muffinsforme, som du smører godt med olie inden eller bage dem som almindelige boller på en plade.
- Lad bollerne efterhæve en halv time, før de bages ved 220 grader i 15-17 minutter. Tag dem ud af formene, hvis du bager dem som muffins, og lad dem køle af på en rist.