Små chokoladekager

Små chokoladekager

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 40 min.
  • Bagetid:
  • 15-20 min.
  • Fryse-egnede
  • (6 stk.)
  • 200 g mørk chokolade
  • 50 g smør
  • 4 æg (mellem)
  • 75 g sukker (knap 1 dl)
  • 2 spsk mel
  • 2 spsk mandler (finthakkede)
  • Tilbehør: flormelis og bærkompot

  1. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den med smørret over svag varme.
  2. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen og bland den smeltede chokolademasse i.
  3. Bland mandler i melet og vend det i.
  4. Pisk æggehviderne stive og fold dem i til sidst.
  5. Kom chokolademassen i smurte portionsforme og bag kagerne ved 200 grader i 15-20 min.
  6. De hæver en del, men falder lidt, efter de er taget ud af ovnen – det skal de.
  7. Serveres gerne lune med flormelisdrys og bærkompot.
  8. Bærkompot: Kog først en sukkerlage af 3 dl vand og 2 dl sukker i 15 min.
  9. Kom 250 g bær i, f.eks. brombær, eller hindbær. Lad dem simre i lagen 3-4 min.
  10. Lad dem blive kolde i lagen.