Små chokoladekager
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 40 min.
- Bagetid:
- 15-20 min.
- Fryse-egnede
- (6 stk.)
- 200 g mørk chokolade
- 50 g smør
- 4 æg (mellem)
- 75 g sukker (knap 1 dl)
- 2 spsk mel
- 2 spsk mandler (finthakkede)
- Tilbehør: flormelis og bærkompot
- Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den med smørret over svag varme.
- Pisk æggeblommer og sukker godt sammen og bland den smeltede chokolademasse i.
- Bland mandler i melet og vend det i.
- Pisk æggehviderne stive og fold dem i til sidst.
- Kom chokolademassen i smurte portionsforme og bag kagerne ved 200 grader i 15-20 min.
- De hæver en del, men falder lidt, efter de er taget ud af ovnen – det skal de.
- Serveres gerne lune med flormelisdrys og bærkompot.
- Bærkompot: Kog først en sukkerlage af 3 dl vand og 2 dl sukker i 15 min.
- Kom 250 g bær i, f.eks. brombær, eller hindbær. Lad dem simre i lagen 3-4 min.
- Lad dem blive kolde i lagen.