Små jordbærkager
Arbejdstid: 45 min.Hviletid: 1 timeKoge/bagetid: 15 min.Ikke fryse-egnede
6 færdigkøbte linseskaller
Ingredienser
- Creme:
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- 1 spsk majsstivelse
- ½ stang vanilje (eller 1
- tsk vaniljesukker)
- ¼ l kaffefløde (eller mælk)
- Gelé:
- 3 blade husblas
- 2 dl jordbærsaft
- Endvidere:
- 500 g friske jordbær
- frisk mynte eller citronmelisse
- frisk mynte eller citronmelisse
- Pisk ægget sammen med sukker, majsstivelse, vanilje og fløde/ mælk i en gryde. Pisk det over varmen, til det koger, og hæld det straks i en skål til afkøling. Udblød husblassen i koldt vand.
- Lun saften i en gryde. Knug vandet af husblassen og smelt den i saften. Hæld geléen ud på et fad, så den ligger millimeter tyndt, og lad den stivne i køleskabet.
- Fordél vaniljecremen i kageskallerne og læg halve jordbær ovenpå. Skær/udstik geléen i passende stykker og læg den over frugten. Pynt med mynte eller citronmelisse.