Små jordbærkager

Små jordbærkager

Arbejdstid: 45 min.Hviletid: 1 timeKoge/bagetid: 15 min.Ikke fryse-egnede

6 færdigkøbte linseskaller

Ingredienser

  • Creme:
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • ½ stang vanilje (eller 1
  • tsk vaniljesukker)
  • ¼ l kaffefløde (eller mælk)
  • Gelé:
  • 3 blade husblas
  • 2 dl jordbærsaft
  • Endvidere:
  • 500 g friske jordbær
  • frisk mynte eller citronmelisse
  • frisk mynte eller citronmelisse

  1. Pisk ægget sammen med sukker, majsstivelse, vanilje og fløde/ mælk i en gryde. Pisk det over varmen, til det koger, og hæld det straks i en skål til afkøling. Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Lun saften i en gryde. Knug vandet af husblassen og smelt den i saften. Hæld geléen ud på et fad, så den ligger millimeter tyndt, og lad den stivne i køleskabet.
  3. Fordél vaniljecremen i kageskallerne og læg halve jordbær ovenpå. Skær/udstik geléen i passende stykker og læg den over frugten. Pynt med mynte eller citronmelisse.