4 små tærter

Ingredienser

  • Dej:
  • 4 dl hvedemel
  • 150 g smør
  • ½ tsk. salt
  • 3 spsk. yoghurt
  • Fyld:
  • 8 pæne løg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 6 fed hvidløg
  • ½ spsk. balsamicoeddike
  • ½ tsk. knuste rosa peberkorn
  • ½ tsk. flaget salt
  • 1 bundt frisk timian

  1. Kom hvedemel i en skål, og skær smørret i små tern. Smuldr mel og smør sammen med fingerspidserne, og tilsæt salt. Saml dejen med yoghurt, pak den ind i madpapir, og kom den i køleskabet ½ time.
  2. Del dejen i 4, og rul den ud til 4 små runde (eller en stor tærte). beklæd de smurte tærteforme med dejen, og prik bunden med en gaffel. Bag tærtebundene midt i ovnen ved 180 gr. i ca. 12 min.
  3. Skær løgene i tynde ringe, og steg dem på panden i olie. knus hvidløgsfeddene med den brede side af kniven, pres ned med håndroden på knivbladet, til feddene er knuste. Steg løgene over svag til jævn varme i ca. 10 min., og rør ofte rundt. dryp lidt balsamico, peberkorn, salt og hakket timian på. Fordel løgene i tærterne, og pynt med timian