Sommerfragilité
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Bagetid:
- 45 min.
- Frysetid:
- 3-4 timer
- (ca. 16 stk.)
- 100 g mandler
- 4 æggehvider
- 200 g flormelis (4 dl)
- 1 spsk mel
- Fyld:
- 250 g hindbær, brombær eller jordbær
- 3 spsk sukker
- 2½ dl piskefløde
- Pynt: flormelis og friske bær
- Hak mandlerne meget fint (de behøver ikke at være smuttede).
- Pisk æggehviderne stive. Pisk ¼ af flormelissen i æggehviderne og vend derefter forsigtigt resten af flormelissen i sammen med mandlerne og melet.
- Aftegn en firkant på 30x30 cm på bagepapir lagt på bagepladen og fordel dejen heri.
- Bag bunden ca. 45 min. ved 125-130 grader. Lad bunden svale lidt på bagepapiret, før den forsigtigt lempes over på en bagerist for at blive kold.
- Mos bærrene med en gaffel og smag til med sukker.
- Pisk fløden til skum og vend det i.
- Del bunden i to lige stykker. Læg de to bunde sammen om bærfyldet.
- Stil kagen i fryseren 3-4 timer.
- Del kagen i 16 mindre kager. Sigt et tyndt lag flormelis over kagerne og pynt hver kage med et bær.