Sommerfragilité

Sommerfragilité

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Bagetid:
  • 45 min.
  • Frysetid:
  • 3-4 timer
  • (ca. 16 stk.)
  • 100 g mandler
  • 4 æggehvider
  • 200 g flormelis (4 dl)
  • 1 spsk mel
  • Fyld:
  • 250 g hindbær, brombær eller jordbær
  • 3 spsk sukker
  • 2½ dl piskefløde
  • Pynt: flormelis og friske bær

  1. Hak mandlerne meget fint (de behøver ikke at være smuttede).
  2. Pisk æggehviderne stive. Pisk ¼ af flormelissen i æggehviderne og vend derefter forsigtigt resten af flormelissen i sammen med mandlerne og melet.
  3. Aftegn en firkant på 30x30 cm på bagepapir lagt på bagepladen og fordel dejen heri.
  4. Bag bunden ca. 45 min. ved 125-130 grader. Lad bunden svale lidt på bagepapiret, før den forsigtigt lempes over på en bagerist for at blive kold.
  5. Mos bærrene med en gaffel og smag til med sukker.
  6. Pisk fløden til skum og vend det i.
  7. Del bunden i to lige stykker. Læg de to bunde sammen om bærfyldet.
  8. Stil kagen i fryseren 3-4 timer.
  9. Del kagen i 16 mindre kager. Sigt et tyndt lag flormelis over kagerne og pynt hver kage med et bær.