Sommersuppe med skinkebites
En rigtig klassisk sommerret, der har fået et dejligt twist, så den fremtræder ny.
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Koge/stegetid: 20 min.
- 1/2 blomkål (i buketter)
- 1 lille løg (finthakket)
- 1/2-3/4 liter grønsagsbouillon
- evt. 1 dl fløde
- ca. 250 g skinkebites
- 15 g smør
- 150 g friskbælgede ærter (eller sukkerærter)
- persille eller purløg
- salt og peber
- Tag lidt blomkål fra til fyld. Kog resten helt mørt sammen med løg og bouillon — ca. 15 min.
- Blend suppen jævn og hæld den tilbage i gryden. Giv den et opkog, tilsæt evt. fløde og smag til med salt og peber.
- Krydr kødet med salt og peber og steg det gyldent på en pande med smør ca. 1 1/2 min. på hver side. Tag det af panden og steg nu blomkål et par min.
- Tilsæt ærter eller fintsnittede sukkerærter og krydr med salt og peber. Vend kødet i og anrét i to dybe tallerkner.
- Hæld suppen ved og servér straks med krydderurtedrys og brød