Sommersuppe med skinkebites

Sommersuppe med skinkebites

En rigtig klassisk sommerret, der har fået et dejligt twist, så den fremtræder ny.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • 1/2 blomkål (i buketter)
  • 1 lille løg (finthakket)
  • 1/2-3/4 liter grønsagsbouillon
  • evt. 1 dl fløde
  • ca. 250 g skinkebites
  • 15 g smør
  • 150 g friskbælgede ærter (eller sukkerærter)
  • persille eller purløg
  • salt og peber

  1. Tag lidt blomkål fra til fyld. Kog resten helt mørt sammen med løg og bouillon — ca. 15 min.
  2. Blend suppen jævn og hæld den tilbage i gryden. Giv den et opkog, tilsæt evt. fløde og smag til med salt og peber.
  3. Krydr kødet med salt og peber og steg det gyldent på en pande med smør ca. 1 1/2 min. på hver side. Tag det af panden og steg nu blomkål et par min.
  4. Tilsæt ærter eller fintsnittede sukkerærter og krydr med salt og peber. Vend kødet i og anrét i to dybe tallerkner.
  5. Hæld suppen ved og servér straks med krydderurtedrys og brød