Sønderjyske fiskefrikadeller

Sønderjyske fiskefrikadeller

4 personer

Ingredienser

  • 500 g torsk el. lyssej
  • 200 g kogte kartofler
  • 75 g bacon
  • ½ løg
  • ½ dl sødmælk
  • 2 æg
  • 0,75 dl rasp
  • ½ tsk. muskat
  • salt og peber
  • 25 g smør
  • Krydderurtesauce:
  • 3 spsk. drænet yoghurt
  • 2 spsk. mayonnaise
  • ½ tsk. karry
  • ½ tsk. sukker
  • ¼ æble
  • 2 cornichoner
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 spsk. hakket dild
  • salt og peber
  • Tilbehør: kogte kartofler

  1. Kør torsk, kartofler og bacon gennem en kødhakker, blend det i en foodprocessor, eller hak det fint ved håndkraft. Riv løget fint, og kom det i farsen sammen med mælk, æg, rasp, muskat, salt og peber. Rør farsen grundigt. Stil farsen køligt ca. 1 time.
  2. Varm smørret på panden, form fiskefarsen til frikadeller, og steg dem over jævn varme.
  3. Rør drænet yoghurt, mayonnaise, karry og sukker i en skål. Skær æble og cornichoner i små bitte tern. Drys æbleternene med citronsaft, og tilsæt både æble og cornichoner. Smag til med dild, salt og peber. Spis fiskefrikadellerne med krydderurtesauce og kartofler.