
Sønderjyske fiskefrikadeller
4 personer
Ingredienser
- 500 g torsk el. lyssej
- 200 g kogte kartofler
- 75 g bacon
- ½ løg
- ½ dl sødmælk
- 2 æg
- 0,75 dl rasp
- ½ tsk. muskat
- salt og peber
- 25 g smør
- Krydderurtesauce:
- 3 spsk. drænet yoghurt
- 2 spsk. mayonnaise
- ½ tsk. karry
- ½ tsk. sukker
- ¼ æble
- 2 cornichoner
- 1 tsk. citronsaft
- 1 spsk. hakket dild
- salt og peber
- Tilbehør: kogte kartofler
- Kør torsk, kartofler og bacon gennem en kødhakker, blend det i en foodprocessor, eller hak det fint ved håndkraft. Riv løget fint, og kom det i farsen sammen med mælk, æg, rasp, muskat, salt og peber. Rør farsen grundigt. Stil farsen køligt ca. 1 time.
- Varm smørret på panden, form fiskefarsen til frikadeller, og steg dem over jævn varme.
- Rør drænet yoghurt, mayonnaise, karry og sukker i en skål. Skær æble og cornichoner i små bitte tern. Drys æbleternene med citronsaft, og tilsæt både æble og cornichoner. Smag til med dild, salt og peber. Spis fiskefrikadellerne med krydderurtesauce og kartofler.