Soufflé med chokolade og nougat

Soufflé med chokolade og nougat

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Afkøling:
  • 3-4 timer
  • Ikke fryse-egnet
  • (4 personer)
  • 3 blade husblas
  • 75 g chokolade
  • 75 g blod nougat
  • 2 pasteuriserede æggeblomme (1 bæger)
  • 2 spsk flormelis
  • 2 spsk stærk kaffe
  • 3 pasteuriserede æggehvider (2 bægre)
  • 2 dl piskefløde
  • Pynt: flødeskum af ca. 1 dl piskefløde samt høvlet chokolade

  1. Bind bagepapir om små portionsforme, så der dannes en krave 4-5 cm over formens kant.
  2. Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 10 min.
  3. Smelt chokolade og nougat. Pisk æggeblommer og flormelis sammen.
  4. Rør den smeltede chokoladeblanding i æggemassen.
  5. Knug husblassen fri for vand og smelt den i varm kaffe. Lad det svale lidt, inden det kommes i desserten, mens der piskes.
  6. Pisk æggehvider og piskefløde hver for sig.
  7. Vend først flødeskum i, derefter hviderne.
  8. Kom desserten i formene.
  9. Stil den koldt nogle timer. Løsn forsigtigt desserten med en lille skarp kniv.
  10. Kom høvlet chokolade samt flødeskum på toppen.