Soufflé med chokolade og nougat
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Afkøling:
- 3-4 timer
- Ikke fryse-egnet
- (4 personer)
- 3 blade husblas
- 75 g chokolade
- 75 g blod nougat
- 2 pasteuriserede æggeblomme (1 bæger)
- 2 spsk flormelis
- 2 spsk stærk kaffe
- 3 pasteuriserede æggehvider (2 bægre)
- 2 dl piskefløde
- Pynt: flødeskum af ca. 1 dl piskefløde samt høvlet chokolade
- Bind bagepapir om små portionsforme, så der dannes en krave 4-5 cm over formens kant.
- Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 10 min.
- Smelt chokolade og nougat. Pisk æggeblommer og flormelis sammen.
- Rør den smeltede chokoladeblanding i æggemassen.
- Knug husblassen fri for vand og smelt den i varm kaffe. Lad det svale lidt, inden det kommes i desserten, mens der piskes.
- Pisk æggehvider og piskefløde hver for sig.
- Vend først flødeskum i, derefter hviderne.
- Kom desserten i formene.
- Stil den koldt nogle timer. Løsn forsigtigt desserten med en lille skarp kniv.
- Kom høvlet chokolade samt flødeskum på toppen.