Spaghetti

Spaghetti and meatballs

Den italienske klassiker spagetti med kødbøller er en fabelagtig smagsbombe. Spis den med hele la familia om bordet.

4

Ingredienser

  • 500 g hakket kalve- og flæskesmåkød
  • 1 lille, finthakket rødløg
  • 2 fed knust hvidløg
  • 2-3 tsk stødt oregano og basilikum
  • ½ dl hakket persille
  • Reven skal af 1 ubehandlet citron
  • 1 tsk salt, ¼ tsk friskkværnet peber
  • 2 tsk olivenolie til stegning
  • 1 flaske passata ca. 5-6 dl eller 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • Tilbehør:
  • 300 g fuldkornspasta
  • 20 g høvlet parmesan

Sådan gør du:

  1. Rør det hakkede kød med løg, hvidløg, krydderier samt kryddergrønt, citronskal, salt og peber. Del og form farsen til ca. 20 valnøddestore kødboller.
  2. Varm olien i en stor sauterpande og steg kødbollerne gyldne på alle sider. Hæld tomatsaucen ved og lad det hele snurre 8-10 minutter. Smag til med yderligere salt, peber, oregano og basilikum, og server med kogt fuldkornspasta og høvlet parmesan.
  3. Energi pr. person: 560 kcal., fedt 20%, protein 31%, kulhydrat 49%