Spaghetti and meatballs
Den italienske klassiker spagetti med kødbøller er en fabelagtig smagsbombe. Spis den med hele la familia om bordet.
4
Ingredienser
- 500 g hakket kalve- og flæskesmåkød
- 1 lille, finthakket rødløg
- 2 fed knust hvidløg
- 2-3 tsk stødt oregano og basilikum
- ½ dl hakket persille
- Reven skal af 1 ubehandlet citron
- 1 tsk salt, ¼ tsk friskkværnet peber
- 2 tsk olivenolie til stegning
- 1 flaske passata ca. 5-6 dl eller 2 dåser flåede, hakkede tomater
- Tilbehør:
- 300 g fuldkornspasta
- 20 g høvlet parmesan
Sådan gør du:
- Rør det hakkede kød med løg, hvidløg, krydderier samt kryddergrønt, citronskal, salt og peber. Del og form farsen til ca. 20 valnøddestore kødboller.
- Varm olien i en stor sauterpande og steg kødbollerne gyldne på alle sider. Hæld tomatsaucen ved og lad det hele snurre 8-10 minutter. Smag til med yderligere salt, peber, oregano og basilikum, og server med kogt fuldkornspasta og høvlet parmesan.
- Energi pr. person: 560 kcal., fedt 20%, protein 31%, kulhydrat 49%