Spansk kyllingeret

Spansk kyllingeret

Forholdsvis mange ingredienser – til gengæld er hele middagen i én gryde.

6

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • 3-4 spsk olivenolie
  • 200 g bacon
  • 600 g kyllingefilet
  • 1 spsk hakket frisk
  • rosmarin
  • 1 spsk hakket frisk
  • timian
  • 2½ dl hvidvin
  • 1 dåse flåede hakkede
  • tomater
  • 1 dåse cannellinibønner
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk sukker
  • havsalt og friskkværnet
  • peber
  • 1 bundt forårsløg
  • Frisk basilikum.

Sådan laver du spansk kyllingeret:

  1. Skær hvidløg i små tern. Opvarm olien i en gryde. Skær bacon i tern. Svits hvidløg og bacon i olien i et par min. Skær kyllingefilet i mindre stykker. Tilsæt kylling, rosmarin og timian og brun det hele godt i gryden.
  2. Hæld hvidvin på sammen med flåede tomater og cannellinibønner.
  3. Læg laurbærblade i gryden. Krydr med sukker, havsalt og friskkværnet peber.
  4. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 20-25 min.
  5. Snit forårsløg og vend dem i lige før servering.
  6. For at give retten et frisk grønt touch pyntes til sidst med frisk basilikum.
  7. Prøv også penne med pesto i en fart
  8. Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/