Spansk kyllingeret
Forholdsvis mange ingredienser – til gengæld er hele middagen i én gryde.
6
Ingredienser
- 1 fed hvidløg
- 3-4 spsk olivenolie
- 200 g bacon
- 600 g kyllingefilet
- 1 spsk hakket frisk
- rosmarin
- 1 spsk hakket frisk
- timian
- 2½ dl hvidvin
- 1 dåse flåede hakkede
- tomater
- 1 dåse cannellinibønner
- 2 laurbærblade
- 1 tsk sukker
- havsalt og friskkværnet
- peber
- 1 bundt forårsløg
- Frisk basilikum.
Sådan laver du spansk kyllingeret:
- Skær hvidløg i små tern. Opvarm olien i en gryde. Skær bacon i tern. Svits hvidløg og bacon i olien i et par min. Skær kyllingefilet i mindre stykker. Tilsæt kylling, rosmarin og timian og brun det hele godt i gryden.
- Hæld hvidvin på sammen med flåede tomater og cannellinibønner.
- Læg laurbærblade i gryden. Krydr med sukker, havsalt og friskkværnet peber.
- Læg låg på gryden, og lad retten simre i 20-25 min.
- Snit forårsløg og vend dem i lige før servering.
- For at give retten et frisk grønt touch pyntes til sidst med frisk basilikum.
- Prøv også penne med pesto i en fart
- Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/