Spansk Tortilla
Lækre Spanske Tortilla
20 stk.
Ingredienser
- 2 hakkede løg
- 1 tsk olivenolie
- 700 g kogte, pillede, faste kartofler i terninger
- 8 æg str. L
- 2 æggehvider
- salt, friskkværnet peber
- 125 g ærter
- 1 dl hakket kryddergrønt, f.eks. persille og mynte
Sådan gør du:
- Sauter løgene bløde i olivenolie et par minutter under omrøring og bland dem med kartoflerne. Pisk æg og æggehvider med salt og peber, vend løg-kartoffelfyld samt ærter og krydderurter i, og smag til med yderligere salt og friskkværnet peber. Hæld æggemassen i en lille teflon bradepande ca. 30x22 cm og læg bagepapir i, så den er nem at løfte ud ved servering. Bag den gylden og fast i ovnen ved 200° i 20-30 minutter. Tag formen ud og lad tortillaen afkøle, før den vendes over på et stykke bagepapir, skæres i firkanter eller trekanter og serveres.
- Energi pr. stk.: 80 kcal, fedt 34%, protein 24%, kulhydrat 42%.