Tortilla

Spansk Tortilla

Lækre Spanske Tortilla

20 stk.

Ingredienser

  • 2 hakkede løg
  • 1 tsk olivenolie
  • 700 g kogte, pillede, faste kartofler i terninger
  • 8 æg str. L
  • 2 æggehvider
  • salt, friskkværnet peber
  • 125 g ærter
  • 1 dl hakket kryddergrønt, f.eks. persille og mynte

Sådan gør du:

  1. Sauter løgene bløde i olivenolie et par minutter under omrøring og bland dem med kartoflerne. Pisk æg og æggehvider med salt og peber, vend løg-kartoffelfyld samt ærter og krydderurter i, og smag til med yderligere salt og friskkværnet peber. Hæld æggemassen i en lille teflon bradepande ca. 30x22 cm og læg bagepapir i, så den er nem at løfte ud ved servering. Bag den gylden og fast i ovnen ved 200° i 20-30 minutter. Tag formen ud og lad tortillaen afkøle, før den vendes over på et stykke bagepapir, skæres i firkanter eller trekanter og serveres.
  2. Energi pr. stk.: 80 kcal, fedt 34%, protein 24%, kulhydrat 42%.