Spanskrør
I Spanien kaldes spanskrørene for ”churros”, og italienerne dypper dem i en kop chokolade, inden de nydes.
Ca. 6 stk.
Ingredienser
- 3½ dl vand
- 175 g mel
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- neutral olie til stegning
- Tilbehør:
- is el. syltetøj og flormelis
- Pisk vand, mel og salt sammen i en gryde, ogkog det op under omrøring. Lad dejklumpen køleaf i 5-10 min. tilsæt det sammenpiskede æg lidtad gangen. stop, så snart dejen er smidig nok til,at den kan sprøjtes ud. Det er ikke sikkert, du skalbruge hele ægget.
- Fyld dejen i en sprøjtepose med takket tylle, ogvarm 1 l olie op i en sauterpande. sprøjt dejendirekte ned i den hede olie i stænger på 10-15 cm.Vend dem hurtigt, tag dem op, og læg dem et øjeblikpå fedtsugende papir. server dem straks med f.eks.is eller syltetøj og flormelis.