Spanskrør

Spanskrør

I Spanien kaldes spanskrørene for ”churros”, og italienerne dypper dem i en kop chokolade, inden de nydes.

Ca. 6 stk.

Ingredienser

  • 3½ dl vand
  • 175 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • neutral olie til stegning
  • Tilbehør:
  • is el. syltetøj og flormelis

  1. Pisk vand, mel og salt sammen i en gryde, ogkog det op under omrøring. Lad dejklumpen køleaf i 5-10 min. tilsæt det sammenpiskede æg lidtad gangen. stop, så snart dejen er smidig nok til,at den kan sprøjtes ud. Det er ikke sikkert, du skalbruge hele ægget.
  2. Fyld dejen i en sprøjtepose med takket tylle, ogvarm 1 l olie op i en sauterpande. sprøjt dejendirekte ned i den hede olie i stænger på 10-15 cm.Vend dem hurtigt, tag dem op, og læg dem et øjeblikpå fedtsugende papir. server dem straks med f.eks.is eller syltetøj og flormelis.