Speltpirogger
Til mellemmad eller frokost kan det være godt med sådan en pirog med fyld af kartofler og løg, hvis du da ikke vælger at bage noget helt andet ind i de små brød.
ca. 16 stk.
Ingredienser
- Speltpirogger
- 5 dl vand
- 50 g gær
- 2 tsk. salt
- 200 g sigtet speltmel (Amo)
- 200 g hvedefuldkornsmel
- ca. 300 g mel
- 200 g kartofler
- 1 stort løg
- frisk rosmarin
- olivenolie
- Bland koldt vand med smuldret gær, salt, sigtet speltmel og hvedefuldkornsmel, og lad blandingen hvile en times tid.
- Kog og afkøl kartoflerne. Pil løget, hak det, og steg det mørt i olivenolie, uden at det tager farve. Køl også løget af. Skær kartoflerne i tern (eller mos dem groft), og bland dem med løg og fint klippet rosmarin.
- Ælt dejen færdig med mel, tril den til boller, og tryk dem til flade ovaler, ca. 20 cm lange. Læg fyld på midten, fugt kanten med lidt vand, og fold dejen sammen. Klem kanten til, og lad piroggerne hæve ca. 20 min.
- Sigt lidt mel over piroggerne, og bag dem ved 225 gr. i ca. 15 min