Spicy rød supersuppe
Denne suppe er hot og gør det rigtig godt som et spicy afbræk i decembers mange tunge retter.
4
Ingredienser
- 500 g tomater
- 3 flækkede, udkernede peberfrugter
- salt, peber
- 1 spsk olivenolie
- 2 hakkede løg
- 2-3 fed finthakket hvidløg
- 1 udkernet, hakket rød chili
- reven skal af ubehandlet appelsin
- saft af 1 appelsin
- 1-1,3 liter kogende grøntbouillon
- ½-1 tsk røget, spansk paprika s
- Mynte relish:
- 1 udkernet finthakket chili
- 4 spsk friskhakket mynte
- 2 spsk hakket persille
- 2 fintsnittede forårsløg
- Spis groft brød til.
Sådan gør du:
- Skær tomaterne i halve, peberfrugterne i grove stykker, drys lidt salt og peber på, læg dem på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 225° i 20-30 minutter.
- Varm olien i en gryde og sauter løg, hvidløg og chili heri et par minutter. Tilsæt appelsinskal og -saft samt de bagte tomater og peberfrugter. Husk at få den gode juice med, som de har afgivet.
- Hæld kogende bouillon over, tilsæt paprika samt yderligere salt og peber og lad det hele snurre 15-20 minutter, til grønsagerne er møre. Blend og smag suppen til.
- Mens suppen snurrer, hakkes og blandes ingredienserne til relishen. Server suppen varm, top den med relish og server med bollerne.
- Energi pr. person: 460 kcal, fedt 19%, protein 20%, kulhydrat 61%.