deller

Spinatdeller

Nem og lækker grøn mad

4

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 dl rasp
  • smør
  • 200 g frossen spinat
  • 600 g kartofler
  • evt. muskatnød
  • 1 æg

Sådan gør du:

  1. Optø spinaten og pres væden fra. Skræl kartoflerne, halver dem eventuelt og kog dem møre i vand uden salt i 20 minutter. Pil løget og hak det fint, pres hvidløget og svits begge dele i en gryde med olie, uden at det tager farve. Tilsæt spinaten og drys med salt, peber og evt. lidt revet muskatnød. Mos kartoflerne i en skål og vend dem med spinaten, rasp og til sidst et æg. Form med våde hænder kartoffelblandingen til små tykke kager/deller og steg dem sprøde på panden i lidt smør i ca. 3 minutter på hver side.