Spinatdeller
Nem og lækker grøn mad
4
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber
- 1 dl rasp
- smør
- 200 g frossen spinat
- 600 g kartofler
- evt. muskatnød
- 1 æg
Sådan gør du:
- Optø spinaten og pres væden fra. Skræl kartoflerne, halver dem eventuelt og kog dem møre i vand uden salt i 20 minutter. Pil løget og hak det fint, pres hvidløget og svits begge dele i en gryde med olie, uden at det tager farve. Tilsæt spinaten og drys med salt, peber og evt. lidt revet muskatnød. Mos kartoflerne i en skål og vend dem med spinaten, rasp og til sidst et æg. Form med våde hænder kartoffelblandingen til små tykke kager/deller og steg dem sprøde på panden i lidt smør i ca. 3 minutter på hver side.