
Sprød og sød: Blommedessert
4
Ingredienser
- 12 blommer
- 2 spsk rørsukker
- 1 tsk stødt kanel
- lidt lagret balsamico
- 100 g revet rugbrød
- 2 spsk hakkede mandler
- 2 spsk rørsukker
- 20 g finthakket mørk chokolade 70-80%
- 2 dl skyr med rabarberhindbær eller neutral
- mynte
Sådan gør du:
- Flæk, udsten og læg blommerne på et stykke bagepapir med snitfladen opad. Drys med sukker og kanel, stænk lidt balsamico over og bag blommerne i ovnen ved 200° i 10-12 minutter. Lad blommerne afkøle.
- Rist rugbrødet på en tør pande, til det begynder at blive sprødt. Tilsæt mandlerne og rist videre, til rugbrødskrummer og mandler er sprøde. Tag panden af varmen, rør sukkeret i og lad det smelte. Lad knaset afkøle helt, før chokoladen tilsættes. Du kan både bage blommerne og lave knaset i forvejen. Læg blommer, skyr og knas lagvis i glas og pynt med lidt mynte.
- ENERGI PR. PERSON: 220 kcal, fedt 15%, protein 16%, kulhydrat 69%
- Smag fuld skyr
- Skyr er et fantastisk alternativ til yoghurt på grund af sit høje proteinindhold (8,5 g pr. 100 g), lavt fedtindhold (0,2 procent) og sit lave kalorieindhold (70 kcal pr. 100 g). Vælg mango, passion og ingefær eller hindbær, rabarber og vanilje.
- Bæger med 250 g, Løgismose, 12 kr. hos Netto.