Kylling og svampe på sprøde brød
Denne ret kan gøres endnu hurtigere, hvis du har en rest kylling fra dagen før, eller hvis du har stegt kyllingen på forhånd.
4
Total:20 minutter
Ingredienser
- 4 kyllingebryster
- 4 store skiver rustikt hvedebrød
- 4 spsk olivenolie
- 500 g blandede svampe, feks kejserhatte og østershatte
- 1 fed hvidløg
- salt og sort peber
- 1 dl piskefløde
- revet skal af en halv ubehandlet citron
- 1 lille håndfuld persille
Sådan laver du kylling på sprøde brød
- 1. Varm 1 spsk olie i en pande. Krydr kyllingen med salt og peber og steg dem ca. 6 min pr side.
- 2. Rist brødene i 2 spsk olie i en pande. Giv dem 1-2 min pr side ved medium varme, til de er gyldne og sprøde. Læg brødene over på køkkenrulle. Rens svampene og skær dem i skiver. Hvis du bruger østershatte skal de bare rives over i mindre stykker. Hak hvidløget fint.
- 3 Varm 1 spsk olie i en pande og kom svampene i, når panden er godt varm. Svits svampene ved høj varme til de begynder at tage farve og der ikke er noget væske i panden. Tilsæt hvidløg og vend det rundt i svampene. Krydr med salt og peber og kom fløden i. Lad fløden koge næsten helt ind, så den bare dækker svampene som en tyk creme.
- 4. Riv kyllingen i grove stykker og kom ovenpå brødene. Fordel svampene over kyllingen og pynt med citronskal og persille.