Sprøde kurve med is og bær
Det her er en dessert, der tager kegler hos dine gæster, for ud over at være et smukt syn, så er det en uhyre delikat måde at servere is på.
6 personer
Ingredienser
- Kurve:
- 150 g sukker
- 150 g smør
- 90 g hvedemel
- 1 dl flydende glucose el. lys sirup
- Fyld:
- 1 l vaniljeis
- 500 g blandede bær f.eks. hindbær, ribs og blåbær
- Pynt:
- frisk mynte
- Rør alle ingredienserne til kurvene sammen til en jævn dej i en skål.
- Fordel dejen i 1 spsk. store klatter på bagepapir. Der skal være god afstand imellem dem. Derfor er du også nødt til at bage dem ad flere omgange. Det kan være en fordel kun at bage 2 ad gangen i starten, da du bedre kan styre processen. Bag kagerne ved 175 gr. i ca. 5 min., til de er jævnt gyldne. Vent et øjeblik efter at de er taget ud af ovnen. Tag så kagerne af pladen med en spatel, og læg dem over et omvendt glas. Lad kagerne størkne til kurve. Fortsæt på samme vis med resten af dejen.
- Skyl og afdryp bærrene. Fyld 6-12 kurve med is og bær. Pynt med mynte. Du kan også selv lade folk fylde kurvene ved bordet.