Sprøde lakse-ruller med kiwidip
4 personer som forret
Ingredienser
- 4 spsk. olivenolie
- 500 g laksefilet i et helt stykke
- 2 tsk. wasabipasta
- salt, peber
- 4 fillodejplader, optøede
- 2 spsk. sesamfrø
- Dip:
- 4 grønne kiwifrugter
- 2 tsk. friskrevet ingefær
- 1 tsk. flydende honning
- 1 spsk. sød chilisauce
- salt, peber
- Varm 1 spsk. olivenolie på en pande. Steg fisken 2-3 min. på hver side. Tag laksen fra panden, og læg den på et skærebræt. Skær laksefileten i fingerstore strimler. Smør dem med wasabi, og krydr med salt og peber.
- Læg en fillodejplade på et bræt, og pensl den med olivenolie. Læg en filloplade over, og pensl igen. Skær denne dobbelteplade over på tværs og herefter i strimler på langs. Der bliver 12 fillodejrektangler ud af det.
- Læg et stykke laks på starten af en strimmel. Rul dejen omkring laksen, og læg rullen på bagepapir på en bageplade. Pensl med olie og drys med sesamfrø. Gør på samme måde med resten af laksen og fillodejen. Bag rullerne ved 200 gr. i ca. 15 min. på midterste ovnribbe, til de er gyldne.
- Skræl kiwifrugterne, og kom dem i en blender eller foodprocessor. Miks dippen sammen, den må gerne være lidt grov i det. Server dippen til rullerne.