fisk

Sprødstegt multe med bouillonkartofler

Får du fisk de to anbefalede gange om ugen? Lad fisken få hovedrollen og prøv denne lækre opskrift på skindstegt multe.

4

Ingredienser

  • 1¼ kg store, nye vaskede kartofler
  • 4 rødløg
  • 1 squash
  • 500 g cherrytomater
  • 3 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 8 dl grønsagsbouillon
  • 1 bundt persille eller løvstikke
  • ½ tsk chiliflager
  • 1-2 spsk citron- eller limesaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g multefilet, havbars eller makrel med skind
  • 2 spsk olivenolie

  1. Skær kartofler, løg og squash i ca. 3 mm tykke skiver. Hak hvidløg fint. Bland kartofler, squash, løg, tomater og hvidløg i et ovnfast fad med høje kanter og krydr det med salt og peber. Hæld bouillon ved, så kartoflerne næsten er dækket. Dæk fadet med stanniol. Bag kartoflerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter. Tjek, om kartoflerne er møre – ellers bag dem lidt længere. Drys kartoflerne med hakket persille eller løvstikke og chiliflager og dryp med 1-2 spsk citron- eller limesaft og 2 spsk olivenolie lige inden servering. 
  2. Skrab skællene af multefileterne. Skær fileterne i 4 ens stykker og skær små snit i skindet. Varm olien op på en slip let-pande og læg multestykkerne på panden med skindsiden nedad. Rør ikke ved fisken det første minut. Pres derpå en palet ned midt på hvert stykke fisk i 5-10 sekunder, så hele skindsiden får kontakt med panden (undgå dog, at presse saften ud af fisken). Steg fisken videre ved middelhøj varme, til skindsiden er gyldenbrun. Vend fisken og steg den på den anden side i ca. 3 minutter.
  3. Krydr fisken med salt og peber og server den til bouillonkartoflerne.
  4. Energi pr. person: 620 kcal.