Sprødstegte kyllingelår med sellerisalat med cornichoner
Ingredienser
- Bladene af 3 kviste timian
- bladene af 2 kviste rosmarin, grofthakket
- 1 tsk salt
- ½ tsk karry
- ½ tsk finthakket chili eller lidt tørret knust chili
- 4 kyllingelår
- 3 spsk olivenolie
- Sellerisalat:
- ¼ knoldselleri eller ca. 300 g
- 8 cornichoner
- 4 spsk græsk yoghurt 10 %
- 2 spsk finthakket rødløg
- 1 tsk dijonsennep
- 1 knsp cayennepeber
- lidt salt
- 2 spsk hakket persille
- Tilbehør: kartofler eller brød.
- Bland timian sammen med rosmarin, salt, karry og chili. Rids skindet på kyllingen på kryds og tværs, og gnid kyllingelårene ind i krydderblandingen og hæld olivenolie over. Kom kyllingelårene i et ovnfast fad og steg dem 40-45 min til de er sprøde og gennemstegte.
- Sellerisalat: Skræl og riv knoldselleri på den grove side af rivejernet. Hak cornichonerne og rør dem sammen med græsk yoghurt, rødløg, dijonsennep, lidt cayennepeber, salt og persille.
- Servér de stegte kyllingelår med sellerisalat og spis evt. kartofler eller brød til.