Opskrift på stegt havkat med ærtepure og grillede gulerødder med citronfløde

Stegt havkat med ærtepure og grillede gulerødder med citronfløde

Havkat er en meget delikat spisefisk, der her får selskab af nye gulerødder og ærtepuré.

5

Ingredienser

  • 1 bundt nye gulerødder
  • 200 g ærter
  • 15 g smør
  • salt og peber
  • lidt citronsaft
  • 1 spsk fintrevet peberrod.
  • ½ dl piskefløde
  • 1½- 2 spsk citronsaft
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk finthakket chili
  • salt og peber
  • 1-2 dl plukkede, friske krydderurter, f.eks. kørvel, basilikum og dild
  • 600 g havkat skåret i 6 portionsstykker eller anden hvid fisk
  • olivenolie til stegning af fisken

Sådan laver du havkat

  1. Skær toppen af gulerødderne, men lad et lille stykke sidde på og skrub dem fri for jord. (Nye gulerødderne er ikke bitre i skrællen, derfor er det ikke nødvendigt at skrælle dem).
  2. Kom ærterne og lidt salt i en gryde og hæld vand på så det dækker halvt op omkring ærterne – bring det til kogepunktet og kog det 1 minut. Blend ærterne sammen med 2 dl af kogevandet og lidt smør. Krydr ærtepuren med salt, peber, citronsaft, fintrevet peberrod og tilsæt evt. ekstra vand hvis du synes den er for tyk i konsistensen.
  3. Vend gulerødderne sammen med lidt olivenolie, salt og peber og grill dem 6-8 min til de er let møre, men stadig har bid. Rør piskefløde sammen med citronsaft, sukker, chili, salt og peber. Kom de grillede gulerødder på et fad og kom citronfløden over. Drys med lidt salt og friske krydderurter.
  4. Steg havkatten i olivenolie på en pande ca. 3 min på hver side og krydr med salt og peber og servér den med ærtepure, grillede gulerødder med citronfløde og krydderurter.
  5. Se også opskrift på Tyrkiske madbrød.

Tip

Retten er også god som hovedret. Kog da en god portion nye kartofler og vend dem med en smørklat og masser af hakket dild og evt. et drys grofthakket ramsløg.