Stikkelsbær- og hyldeblomstdessert
Det er med at nyde det, når stikkelsbær og hyldeblomster er til at få fat i. Prøv dem i denne lækre dessert.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: 25 min.
- Ikke fryse-egnet
- 500 g stikkelsbær
- 4 hyldeblomstskærme
- 125 g sukker
- 75 g hvedemel
- 1 knsp salt
- 50 g nødder
- 50 g smør
- Tilbehør: flødeskum, cremefraiche eller
- vaniljeis
- Tænd ovnen på 220 grader og smør et ovnfast fad med smør.
- Nip stikkelsbærrene og skyl dem. Skyl hyldeblomstskærmene grundigt i flere hold koldt vand og dup dem tørre i køkkenrulle. Træk blomsterne af stilkene og vend dem sammen med stikkelsbær og sukker.
- Fyld det i fadet.
- Bland mel, salt, hakkede nødder og smeltet smør. Læg dejen over frugten og sæt fadet i ovnen i 20-25 min.
- Servér desserten varm eller lun med det valgte tilbehør.