Stikkelsbær- og hyldeblomstdessert

Stikkelsbær- og hyldeblomstdessert

Det er med at nyde det, når stikkelsbær og hyldeblomster er til at få fat i. Prøv dem i denne lækre dessert.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: 25 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 500 g stikkelsbær
  • 4 hyldeblomstskærme
  • 125 g sukker
  • 75 g hvedemel
  • 1 knsp salt
  • 50 g nødder
  • 50 g smør
  • Tilbehør: flødeskum, cremefraiche eller
  • vaniljeis

  1. Tænd ovnen på 220 grader og smør et ovnfast fad med smør.
  2. Nip stikkelsbærrene og skyl dem. Skyl hyldeblomstskærmene grundigt i flere hold koldt vand og dup dem tørre i køkkenrulle. Træk blomsterne af stilkene og vend dem sammen med stikkelsbær og sukker.
  3. Fyld det i fadet.
  4. Bland mel, salt, hakkede nødder og smeltet smør. Læg dejen over frugten og sæt fadet i ovnen i 20-25 min.
  5. Servér desserten varm eller lun med det valgte tilbehør.