Stor kartoffelkage
1 stk.
Ingredienser
- 2 æg
- 100 g sukker
- 40 g mel
- 2 spsk. kakao
- ½ tsk. bagepulver
- 50 g hakkede hasselnødder
- Fyld:
- 4 dl piskefløde
- ca. 1 dl lys portvin
- 200 g ren rå marcipan
- lidt flormelis
- Pynt:
- kakao til drys
- Pisk æg og sukker til stabilt,lyst skum. Bland de tørreingredienser, og vend demi skummet. Bred dejen ud ien smurt springform (22 cmi diameter) med papir i bunden.Bag kagen ved 225 gr. ica. 15 min. Lad den hvile 10min., inden du tager den ud afformen og køler den af.
- Pisk fløden til skum. Smagtil med portvin, og rør forsigtigtendnu et øjeblik. Læg denkolde bund på et kagefad,dryp med portvin, og top flødenop på bunden.
- Form marcipanen til en fladbold, sigt lidt flormelis ud påbordet, og dæk med et arkbagepapir. Rul marcipanentyndt ud, og læg den over fyldet.Sigt kakao ud over marcipanen,og server straks.