Stor kartoffelkage

Stor kartoffelkage

1 stk.

Ingredienser

  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 40 g mel
  • 2 spsk. kakao
  • ½ tsk. bagepulver
  • 50 g hakkede hasselnødder
  • Fyld:
  • 4 dl piskefløde
  • ca. 1 dl lys portvin
  • 200 g ren rå marcipan
  • lidt flormelis
  • Pynt:
  • kakao til drys

  1. Pisk æg og sukker til stabilt,lyst skum. Bland de tørreingredienser, og vend demi skummet. Bred dejen ud ien smurt springform (22 cmi diameter) med papir i bunden.Bag kagen ved 225 gr. ica. 15 min. Lad den hvile 10min., inden du tager den ud afformen og køler den af.
  2. Pisk fløden til skum. Smagtil med portvin, og rør forsigtigtendnu et øjeblik. Læg denkolde bund på et kagefad,dryp med portvin, og top flødenop på bunden.
  3. Form marcipanen til en fladbold, sigt lidt flormelis ud påbordet, og dæk med et arkbagepapir. Rul marcipanentyndt ud, og læg den over fyldet.Sigt kakao ud over marcipanen,og server straks.