Sukkersaltet laks med asparges

Sukkersaltet laks med asparges

Nemmere mad findes ikke, og vil du have ekstra smag på fisken, blander du tørret dild i sukker-salt-blandingen. Så har du gravlaks, og hvem kan ikke lide den ret?

1 person

Ingredienser

  • 125 g laks uden skind og ben, optøet
  • 1 tsk. salt og sukker
  • 150 g kartofler
  • 200 g rensede asparges
  • 5 g smør
  • frisk dild

  1. Bland sukker og salt, og drys fisken påalle sider. Læg den i en plastpose i køleskabeti 24 timer. Skær fisken i fine skiver,og server den sammen med asparges ogkartofler.
  2. Kog kartoflerne møre. Gør aspargesernei stand, blancher dem kort i saltet vand, oghæld vandet fra. Vend kartofler og aspargesi lidt smør, og drys med klippet dild.
  3. Energi pr. person: 1945 kilojoule (450 kcal)Energifordeling:Protein: 30 g – 26 %Kulhydrat: 46 g – 40 %Fedt: 18 g – 34 %