Sukkersaltet laks med asparges
Nemmere mad findes ikke, og vil du have ekstra smag på fisken, blander du tørret dild i sukker-salt-blandingen. Så har du gravlaks, og hvem kan ikke lide den ret?
1 person
Ingredienser
- 125 g laks uden skind og ben, optøet
- 1 tsk. salt og sukker
- 150 g kartofler
- 200 g rensede asparges
- 5 g smør
- frisk dild
- Bland sukker og salt, og drys fisken påalle sider. Læg den i en plastpose i køleskabeti 24 timer. Skær fisken i fine skiver,og server den sammen med asparges ogkartofler.
- Kog kartoflerne møre. Gør aspargesernei stand, blancher dem kort i saltet vand, oghæld vandet fra. Vend kartofler og aspargesi lidt smør, og drys med klippet dild.
- Energi pr. person: 1945 kilojoule (450 kcal)Energifordeling:Protein: 30 g – 26 %Kulhydrat: 46 g – 40 %Fedt: 18 g – 34 %