Supersprøde lagkager

Supersprøde lagkager

Sprøde lagkager kan serveres både til kaffe, brunch og dessert. Lagkagerne skal lægges sammen lige før servering. Bundene kan evt. pensles med chokolade, inden de lægges sammen med creme, så holder de sprødheden lidt længere.Arbejdstid: 30 min.Bagetid: ca. 8 min.Ikke fryse-egnet

Nøddelagkage med hvid chokoladecreme og røde bær ca. 8 stk

Ingredienser

  • Sprøde nøddebunde:
  • 4 æggehvider
  • 200 g flormelis
  • 1 tsk citronsaft
  • 150 g hasselnøddekerner (blendet til mel)
  • Fyld:
  • 2½ dl piskefløde
  • 200 g cremefraiche 38 %
  • (cremefraiche kan ikke piskes stiv, hvis den har en lavere fedtprocent)
  • 100 g hvid chokolade (hakket)
  • ca. 500 g jordbær (skiver)
  • ca. 250 g hindbær

  1. Bunde: Pisk æggehviderne stive med flormelis og citronsaft. Når de er stive, vendes nøddemel i skummet. Tegn 3 aflange felter hver på ca. 12 x 25 cm. på bagsiden af bagepapir.
  2. Vend papiret og fordel dejen i et tyndt lag på papiret inden for hver firkant. Bag bundene sprøde i en 175 grader varm ovn ca. 8 min. Lad bundene køle af på bagerist. Træk bagepapiret af – fugt det forsigtigt med lidt vand på bagsiden, så er det lettere at få af.
  3. Fyld: Pisk fløde og cremefraiche skummende og vend chokolade i. Fordel halvdelen på den nederste bund og læg skiver af jordbær, 1 bund mere og resten af cremen sammen med hindbær ovenpå.
  4. Læg 1 bund på toppen og drys flormelis igennem en si over kagen. Servér straks.