Svampetærte
1 tærte
Ingredienser
- Tærtedej:
- 100 g smør
- 225 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- ca. ½ dl vand
- Fyld:
- 2 spsk. olie
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- 100 g rensede svampe
- salt og peber
- Æggemasse:
- 1 æg
- 1 dl cremefraiche
- Pynt:
- rosmarinkviste
- Smuldr smørret i melet. Tilsæt salt, og saml dejen med vand. Smør tærteformen. Rul dejen ud, og beklæd formen med dejen. Prik huller i dejen med en gaffel.
- Forbag tærtedejen i ca. 15 min. ved 200 gr.
- Varm olien op i en pande, og tilsæt hakket løg og knust hvidløg. Tilsæt grofthakkede svampe, og smag til med salt og peber. Kom fyldet på tærtebunden.
- Pisk æg og cremefraiche sammen, og fordel æggemassen oven på fyldet. Bag tærten ved 200 gr. i ca. 10 min., til den er gylden i overfladen. Pynt tærten med rosmarin inden servering.