1 tærte

Ingredienser

  • Tærtedej:
  • 100 g smør
  • 225 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • ca. ½ dl vand
  • Fyld:
  • 2 spsk. olie
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g rensede svampe
  • salt og peber
  • Æggemasse:
  • 1 æg
  • 1 dl cremefraiche
  • Pynt:
  • rosmarinkviste

  1. Smuldr smørret i melet. Tilsæt salt, og saml dejen med vand. Smør tærteformen. Rul dejen ud, og beklæd formen med dejen. Prik huller i dejen med en gaffel.
  2. Forbag tærtedejen i ca. 15 min. ved 200 gr.
  3. Varm olien op i en pande, og tilsæt hakket løg og knust hvidløg. Tilsæt grofthakkede svampe, og smag til med salt og peber. Kom fyldet på tærtebunden.
  4. Pisk æg og cremefraiche sammen, og fordel æggemassen oven på fyldet. Bag tærten ved 200 gr. i ca. 10 min., til den er gylden i overfladen. Pynt tærten med rosmarin inden servering.