Svampewok med kylling
Opskriften her er god både til dig, der henter svampe i naturen - og til alle vi andre, der foretrækker de trygge champignoner eller andre svampe, vi kan få i supermarkedet.
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Stegetid: 15 min.
- 250 g vilde svampe og/eller (mark)champignoner
- 1 spsk olie
- salt og peber
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 10 g frisk ingefær
- 1 frisk chili
- 250 g kyllingeinderfilet
- 300 g fintsnittede grønsager (evt. frosne wokgrønsager)
- 1-2 dl vand
- 1-2 spsk soja
- 2-3 spsk østerssovs
- Tilbehør:
- Kogte ris eller nudler
- Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Brun dem i en varm wok (eller dyb stegepande) med olie og krydr med salt og peber.
- Tilsæt finthakket løg, hvidløg, ingefær og chili (uden frø og mellemvægge) og steg nogle min. under omrøring. Vend kyllingekødet i og steg et par min.
- Tilsæt grønsager og steg et par min. Tilsæt vand, soja og østerssovs og lad retten simre, til alt er gennemvarmt.
- Servér med kogte ris eller nudler.