Svampewok med kylling

Svampewok med kylling

Opskriften her er god både til dig, der henter svampe i naturen - og til alle vi andre, der foretrækker de trygge champignoner eller andre svampe, vi kan få i supermarkedet.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Stegetid: 15 min.
  • 250 g vilde svampe og/eller (mark)champignoner
  • 1 spsk olie
  • salt og peber
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 10 g frisk ingefær
  • 1 frisk chili
  • 250 g kyllingeinderfilet
  • 300 g fintsnittede grønsager (evt. frosne wokgrønsager)
  • 1-2 dl vand
  • 1-2 spsk soja
  • 2-3 spsk østerssovs
  • Tilbehør:
  • Kogte ris eller nudler

  1. Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Brun dem i en varm wok (eller dyb stegepande) med olie og krydr med salt og peber.
  2. Tilsæt finthakket løg, hvidløg, ingefær og chili (uden frø og mellemvægge) og steg nogle min. under omrøring. Vend kyllingekødet i og steg et par min.
  3. Tilsæt grønsager og steg et par min. Tilsæt vand, soja og østerssovs og lad retten simre, til alt er gennemvarmt.
  4. Servér med kogte ris eller nudler.