Svinekotelet på grøn bund

Svinekotelet på grøn bund

Ingredienser

  • 2 tomater (ca. 150 g)
  • 1 spsk finthakket persille
  • 1 spsk fintklippet dild
  • 2 dl ærter (ca. 125 g)
  • 2 svinekoteletter á ca. 100 g
  • Salt
  • Peber

  1. Skær 2 tomater i skiver og læg dem i bunden af et smurt, ovnfast fad.
  2. Fordel 1 spsk hakket persille og 1 spsk fintklippet dild over tomaterne sammen med 2 dl ærter (ca. 125 g). Krydr grønsagerne med salt.
  3. Brun hurtigt 2 koteletter á ca. 100 g på en pande. Stil først koteletterne på højkant, så fedtet løber fra og brun dernæst koteletterne i fedtstoffet. Krydr med salt og peber.
  4. Læg koteletterne oven på grønsagerne. Dæk med folie.
  5. Stil retten i ovnen ved 200 grader på midterste rille ca. 30 min. Fjern folien de sidste 10 min. af bagetiden.
  6. Giv løse ris og en fyldig salat til.