Svinekotelet på grøn bund
Ingredienser
- 2 tomater (ca. 150 g)
- 1 spsk finthakket persille
- 1 spsk fintklippet dild
- 2 dl ærter (ca. 125 g)
- 2 svinekoteletter á ca. 100 g
- Salt
- Peber
- Skær 2 tomater i skiver og læg dem i bunden af et smurt, ovnfast fad.
- Fordel 1 spsk hakket persille og 1 spsk fintklippet dild over tomaterne sammen med 2 dl ærter (ca. 125 g). Krydr grønsagerne med salt.
- Brun hurtigt 2 koteletter á ca. 100 g på en pande. Stil først koteletterne på højkant, så fedtet løber fra og brun dernæst koteletterne i fedtstoffet. Krydr med salt og peber.
- Læg koteletterne oven på grønsagerne. Dæk med folie.
- Stil retten i ovnen ved 200 grader på midterste rille ca. 30 min. Fjern folien de sidste 10 min. af bagetiden.
- Giv løse ris og en fyldig salat til.