Tærte med gulerødder og skinke
4 pers.
Ingredienser
- Dej:
- 3 spsk. olie
- 4 spsk. fromage frais
- 150 g hvedemel
- 1 dl grahamsmel
- 1 knsp. salt
- Fyld:
- 250 g revne gulerødder
- 1 stort løg
- 100 g skinke i strimler
- 3 æg
- 1 dl mælk
- ¾ tsk. salt
- peber
- 50 g reven ost mild 30+ ost f.eks. en danbo
- Tilbehør:
- groft brød og evt. tomatsalat
- Bland olie, fromage frais, hvedemel, grahamsmel og salt. Saml dejen, og lad den hvile 30 min. i køleskabet. Udrul dejen,og kom den i en tærteform.
- Skær løget i tynde skiver, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min. Lad dem dryppe af i en sigte.
- Rør gulerødder, løg, skinke, æg, mælk, salt, peber og ost sammen. Fordel massen i tærten, og bag den i ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.