Tærte med gulerødder og skinke

Tærte med gulerødder og skinke

4 pers.

Ingredienser

  • Dej:
  • 3 spsk. olie
  • 4 spsk. fromage frais
  • 150 g hvedemel
  • 1 dl grahamsmel
  • 1 knsp. salt
  • Fyld:
  • 250 g revne gulerødder
  • 1 stort løg
  • 100 g skinke i strimler
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • ¾ tsk. salt
  • peber
  • 50 g reven ost mild 30+ ost f.eks. en danbo
  • Tilbehør:
  • groft brød og evt. tomatsalat

  1. Bland olie, fromage frais, hvedemel, grahamsmel og salt. Saml dejen, og lad den hvile 30 min. i køleskabet. Udrul dejen,og kom den i en tærteform.
  2. Skær løget i tynde skiver, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min. Lad dem dryppe af i en sigte.
  3. Rør gulerødder, løg, skinke, æg, mælk, salt, peber og ost sammen. Fordel massen i tærten, og bag den i ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.