Tærte med sommerbær
Sommerens bær er skønne bare som de er – jordbær, hindbær, brombær, blåbær – men de smager også dejligt i utallige lækre desserter. Her bruger vi bærrene i en dejlig tærte.
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: 25 min.
- Ikke fryse-egnet
- (8 personer)
- 400 g optøet butterdej
- 2-3 spsk sukker
- 250 g ricottaost
- 1 usprøjtet appelsin eller citron
- 3-6 spsk sukker
- 3/4 kg friske bær efter sæson (f.eks. jordbær, hindbær, ribs, brombær, blåbær)
- Evt. frisk mynte
- Pres den optøede dej ud i en tærteform. Prik dejen med en gaffel, pres et stykke stanniol fast kanten rundt, så den ikke skrider under bagningen. Drys tærtebunden med sukker og bag den midt i ovnen ved 225 grader i 20-25 min. Prik og pres bunden ned et par gange undervejs.
- Lad tærtebunden afkøle.
- Rør ricottaost luftigt sammen med fintrevet citrusskal og sukker og fordél cremen på tærtebunden.
- Rens bærrene (skær evt. store jordbær i skiver) og drys dem over tærten.
- Pynt evt. med mynte.