Tærte med sommerbær

Tærte med sommerbær

Sommerens bær er skønne bare som de er – jordbær, hindbær, brombær, blåbær – men de smager også dejligt i utallige lækre desserter. Her bruger vi bærrene i en dejlig tærte.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: 25 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (8 personer)
  • 400 g optøet butterdej
  • 2-3 spsk sukker
  • 250 g ricottaost
  • 1 usprøjtet appelsin eller citron
  • 3-6 spsk sukker
  • 3/4 kg friske bær efter sæson (f.eks. jordbær, hindbær, ribs, brombær, blåbær)
  • Evt. frisk mynte

  1. Pres den optøede dej ud i en tærteform. Prik dejen med en gaffel, pres et stykke stanniol fast kanten rundt, så den ikke skrider under bagningen. Drys tærtebunden med sukker og bag den midt i ovnen ved 225 grader i 20-25 min. Prik og pres bunden ned et par gange undervejs.
  2. Lad tærtebunden afkøle.
  3. Rør ricottaost luftigt sammen med fintrevet citrusskal og sukker og fordél cremen på tærtebunden.
  4. Rens bærrene (skær evt. store jordbær i skiver) og drys dem over tærten.
  5. Pynt evt. med mynte.