Tærte med spidskål og gulerødder

Tærte med spidskål og gulerødder

4 pers.

Ingredienser

  • 40 g smør
  • 75 g hvedemel
  • 75 g rugmel eller grahamsmel
  • ¼ tsk. salt
  • ½ dl A38 0,1 %
  • ¼ dl vand
  • Fyld:
  • 3 forårsløg
  • 1 spidskål, 300 g snittet
  • 2 gulerødder
  • 3 æg
  • 200 g hytteost
  • 1 dl minimælk
  • 1 spsk. hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 2 spsk. reven parmesanost
  • Tilbehør:
  • grovflute og salat

  1. Smuldr smørret i melet. Tilsæt salt, og saml dejen med A38 og vand. Lad dejen hvile 30 min. i køleskab. Rul dejen ud, og kom den i en smurt tærteform, ca. 22 cm i diameter.
  2. Snit forårsløg og spidskål, og skær gulerødderne i skiver. Kog løg, spidskål og gulerødder ca. 4 min. i letsaltet vand,og lad grønsagerne dryppe af i en sigte.
  3. Pisk æg, hytteost, mælk, hvedemel, salt, peber og parmesan sammen. Vend grønsagerne i. Fordel fyldet i tærteformen, og bag tærten ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.