Tærte med spidskål og gulerødder
4 pers.
Ingredienser
- 40 g smør
- 75 g hvedemel
- 75 g rugmel eller grahamsmel
- ¼ tsk. salt
- ½ dl A38 0,1 %
- ¼ dl vand
- Fyld:
- 3 forårsløg
- 1 spidskål, 300 g snittet
- 2 gulerødder
- 3 æg
- 200 g hytteost
- 1 dl minimælk
- 1 spsk. hvedemel
- ½ tsk. salt
- peber
- 2 spsk. reven parmesanost
- Tilbehør:
- grovflute og salat
- Smuldr smørret i melet. Tilsæt salt, og saml dejen med A38 og vand. Lad dejen hvile 30 min. i køleskab. Rul dejen ud, og kom den i en smurt tærteform, ca. 22 cm i diameter.
- Snit forårsløg og spidskål, og skær gulerødderne i skiver. Kog løg, spidskål og gulerødder ca. 4 min. i letsaltet vand,og lad grønsagerne dryppe af i en sigte.
- Pisk æg, hytteost, mælk, hvedemel, salt, peber og parmesan sammen. Vend grønsagerne i. Fordel fyldet i tærteformen, og bag tærten ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.