Tærte med spinat, forårsløg og mandler
4 pers.
Ingredienser
- Grunddej til en tærte:
- 100 g smør
- 175 g hvedemel
- ¼ tsk. salt
- 1 æggeblomme
- 1 spsk. koldt vand
- Fyld:
- 200 g spæd spinat
- 4-5 forårsløg
- 3 æg
- 1 dl mælk
- 150 g reven mild ost, f.eks. emmentaler, gruyere eller
- danbo
- ½ tsk. salt
- peber
- 75 g hele smuttede mandler
- Skær smørret i små tern, og smuldr dem i mel og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor, det er lynhurtigt. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. I køleskabet.
- Tryk dejen lidt ud på et meldrysset bord. Drys lidt mel over,og rul dejen ud med en kagerulle. Smør en tærteform, og kom dejen i formen. Tryk dejen ud, og lav en pæn kant. Lad altid dejen gå 2-3 mm op over formens kant.
- Rens spinaten, og skyl den grundigt. Snit forårsløgene i tynde skiver. Damp spinat og løg 3 min. i letsaltet vand, og afdryp det godt i en sigte.
- Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt ost, salt og peber. Vend grønsagerne i. Kom fyldet i formen, og drys mandlerne over. Stil tærten i ovnen ved 175 gr. på midterste ovnribbe i ca. 50 min., til den er gennembagt og gylden.