Tærte med spinat, forårsløg og mandler

Tærte med spinat, forårsløg og mandler

4 pers.

Ingredienser

  • Grunddej til en tærte:
  • 100 g smør
  • 175 g hvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk. koldt vand
  • Fyld:
  • 200 g spæd spinat
  • 4-5 forårsløg
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • 150 g reven mild ost, f.eks. emmentaler, gruyere eller
  • danbo
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 75 g hele smuttede mandler

  1. Skær smørret i små tern, og smuldr dem i mel og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor, det er lynhurtigt. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. I køleskabet.
  2. Tryk dejen lidt ud på et meldrysset bord. Drys lidt mel over,og rul dejen ud med en kagerulle. Smør en tærteform, og kom dejen i formen. Tryk dejen ud, og lav en pæn kant. Lad altid dejen gå 2-3 mm op over formens kant.
  3. Rens spinaten, og skyl den grundigt. Snit forårsløgene i tynde skiver. Damp spinat og løg 3 min. i letsaltet vand, og afdryp det godt i en sigte.
  4. Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt ost, salt og peber. Vend grønsagerne i. Kom fyldet i formen, og drys mandlerne over. Stil tærten i ovnen ved 175 gr. på midterste ovnribbe i ca. 50 min., til den er gennembagt og gylden.