Teryiakistegt mørbrad

Teryiakistegt mørbrad

En nem opskrift med mørbrad.

4 personer

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad (ca. 500 g)
  • 2 spsk. olie
  • 4-5 spsk. teryiakisauce
  • Desuden:
  • 1 agurk
  • 1 mango
  • 4 gulerødder
  • 1 lille spidskål
  • 200 g cherrytomater
  • 200 g fuldkornsnudler
  • Marinade:
  • 1 lille rød thaichili
  • 4 spsk. lime- el. citronsaft
  • 2 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. god olivenolie
  • Pynt:
  • koriander, peanuts og limebåde

  1. Afpuds mørbraden, og skær den i 2 cm tykke bøffer. Brun dem på begge sider i olie på en pande. Kom teryiakisaucen over, og steg bøfferne yderligere 2-3 min. på hver side.
  2. Skær agurken i tern. Skræl mangoen, og skær den i både. Skær gulerødderne i meget tynde stænger. Snit spidskålen meget fint. Halver tomaterne. Bland agurk, mango, gulerødder, spidskål og tomater. Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen. Kom dem i en sigte, og overbrus dem med koldt vand. Afdryp dem, og kom dem på et fad.
  3. Hak thaichilien fint, og pisk den sammen med limesaft, sojasauce og olie. Fordel grønsager og mango over nudlerne. Dryp marinaden over salaten. Fordel mørbradbøfferne over. Pynt med koriander og peanuts. Server limebåde og ekstra peanuts til.