Thai-steak salat
Grillet oksekød i grønt selskab i form af agurk, forårsløg, sukkerærter, mynte og koriander − serveret med en frisk lime-dressing.
4
Ingredienser
- 2 store bøffer af oksefilet à 200 g
- 1 spsk groft stødt sort peber
- 1 tsk groft stødt koriander
- 1 tsk havsalt
- 2 tsk olie
- 125 g grønne asparges
- 100 g sugarsnaps
- 1 skrællet, flækket, udkernet agurk
- 1 bdt snittede forårsløg 2 gulerødder
- 1 håndfuld af henholdsvis mynte og koriander
- 200 g fuldkornsnudler
- Lime-dressing:
- 1 spsk rørsukker
- 3 spsk limesaft
- 1 spsk fishsauce
- 1-2 udkernede, finthakkede chili
- 1 fed knust hvidløg lime
Sådan gør du:
- Dup kødet tørt. Bland peber, koriander og salt og gnid kødet godt med blandingen, før det grilles eller steges fra 3-5 minutter på hver side, alt efter, hvor stegt det ønskes. Snit alle grønsager meget tyndt på langs og læg dem i en skål iskoldt vand.
- Bland grønsager og krydderurter. Rør dressingen sammen − rør, til sukkeret er opløst −og smag til. Skær kødet i skiver, bland dem let med salaten, der anrettes, dryppes med dressingen og serveres.
- Energi pr. person : 410 kcal, fedt 20%, protein 31%, kulhydrat 49%.
- Tip! Du kan både lave nudler og dressing i forvejen.