salat

Thai-steak salat

Grillet oksekød i grønt selskab i form af agurk, forårsløg, sukkerærter, mynte og koriander − serveret med en frisk lime-dressing.

4

Ingredienser

  • 2 store bøffer af oksefilet à 200 g
  • 1 spsk groft stødt sort peber
  • 1 tsk groft stødt koriander
  • 1 tsk havsalt
  • 2 tsk olie
  • 125 g grønne asparges
  • 100 g sugarsnaps
  • 1 skrællet, flækket, udkernet agurk
  • 1 bdt snittede forårsløg 2 gulerødder
  • 1 håndfuld af henholdsvis mynte og koriander
  • 200 g fuldkornsnudler
  • Lime-dressing:
  • 1 spsk rørsukker
  • 3 spsk limesaft
  • 1 spsk fishsauce
  • 1-2 udkernede, finthakkede chili
  • 1 fed knust hvidløg lime

Sådan gør du:

  1. Dup kødet tørt. Bland peber, koriander og salt og gnid kødet godt med blandingen, før det grilles eller steges fra 3-5 minutter på hver side, alt efter, hvor stegt det ønskes. Snit alle grønsager meget tyndt på langs og læg dem i en skål iskoldt vand.
  2. Bland grønsager og krydderurter. Rør dressingen sammen − rør, til sukkeret er opløst −og smag til. Skær kødet i skiver, bland dem let med salaten, der anrettes, dryppes med dressingen og serveres.
  3. Energi pr. person : 410 kcal, fedt 20%, protein 31%, kulhydrat 49%.
  4. Tip! Du kan både lave nudler og dressing i forvejen.